Inaugurem “Bosc tenebrós”, l’obra feta al taller de fusteria, per una persona que acompanyem des d’Intermediació Laboral

Alterarte acull el mes de febrer l’exposició inspirada en el joc d’ordinador ‘Inhar 2’. Tal i com explica el seu autor, que té com a pseudònim Marc Garcia, és “un vídeojoc que em feia somniar despert”, ple de paisatges com els que ha dibuixat i polit sobre una base de fusta.

Entre la seva obra hi ha quadres de diversitat de temàtiques: des d’un castell, passant per una gerra de cervesa fins a un paisatge nevat. El que hi destaca és la naturalesa: boscos, arbres, penya-segats…motius variats, sempre sobre fusta.

 

La creació de l’obra, una experiència més que enriquidora

Quan el Toni, Educador Social que l’acompanya al taller de fusteria, li pregunta què ha suposat per ell crear aquesta obra, l’autor respon que ha estat terapèutic i un esforç molt gran que ha requerit compromís i constància. Emfatitza amb què l’ha ajudat a sentir-se realitzat i millorar l’autoestima i interactuar amb altres persones amb qui, tot i estar junts, no es relacionaven. A més, explica que li ha servit per adquirir hàbits laborals.

 

Una llarga vinculació amb el món de la fusteria i el desig de fer-ne una professió

No és la primera vegada que acompanyem al ‘Marc Garcia’. Ja l’any 2006 va fer una Formació Ocupacional de fusteria. El Marc explica que ha estat treballant a un Centre Especial de Treball de la comarca i que li agradaria  poder accedir a l’empresa ordinària, concretament, en l’àmbit de la fusteria.

Ara torna a formar part de les persones que atenem des del servei de Formació i Intermediació Laboral i està en cerca activa de noves oportunitats laborals. Alhora, millora les seves habilitats i competències al taller de fusteria.

Tot això, a fi d’aconseguir la inserció laboral. I si, en el camí, comparteix la seva obra i li és tan enriquidor personalment, de ben segur serà una gran experiència.

 

 

Share this post