El projecte de publicacions d’Alterarte rep una Menció Especial en Innovació Social
La cocreació de productes editorials per part de persones amb un diagnòstic de salut mental i empreses editorials ha rebut la Menció Especial d’Innovació Social als Reconeixements Win Win, organitzats per Cetapunts i la Càtedra d’Economia Social del Tecnocampus.
Aquesta iniciativa és possible gràcies a la col·laboració d’Alterarte amb altres entitats i amb l’editorial, Neret Edicions. A dia d’avui, ja han vist la llum “Cors”, projecte fet al taller de gravat de l’Associació Joves Gravadors de Mataró i el llibre “Follia”, format per dibuixos fets per usuaris/es d’Alterarte i poesies de l’associació Matissos.
Aquest projecte és transversal i escalable, doncs es pot replicar a altres col·lectius i amb accions puntuals en col·laboració amb diversos tipus d’associacions i editorials. Aquest és un dels seus objectius: donar-li continuïtat. Per fer-ho viable, els beneficis es destinen a idear i crear noves iniciatives.
Segons Blanca Gimeno, responsable d’Alterarte, els creadors se senten seu el producte final ja que estan implicats en tot el procés. Així, els individus s’empoderen, sent part activa del seu procés rehabilitador, creant productes per lluitar contra l’estigma, de la mà de la creativitat d’experts del sector.
Els reconeixements Win Win, estan enmarcats a la V Jornada Implementar la RSE “La transparència com a punt de partida de la RSE” celebrada el divendres passat al Tecnocampus Mataró. L’objectiu de la jornada va ser crear un espai de coneixement en responsabilitat social. El jurat dels premis van ser els estudiants de l’assignatura Economia Social, del grau d’ d’Administració d’Empreses.
Tal i com va exposar Blanca Gimeno, “els reconeixements ens animen a seguir col·laborant i treballant”.
Estem molt orgullosos/ de la feina feta des del programa Alterarte i agraïts/des per aquest reconeixement a la tasca del CFP d’ajudar a millorar la qualitat de vida de persones amb diagnòstic de salut mental.