Qui som

Alterarte és un programa artístic i comunitari nascut l’any 2003 de la mà de l’associació Centre de Formació i Prevenció (CFP), de la que forma part.

Es va iniciar com una activitat artística de centre de dia, que pretenia ser una via d’expressió per a les persones hi assistien. Totes elles, convivien amb una problemàtica de salut mental. Arrel d’aquesta activitat es facilitava, a les persones amb més obra, la oportunitat de fer exposicions i mostrar-la al públic.

qui som
qui som3
qui som4
qui som5
quisom

Aquesta activitat va créixer fins a comptar amb un espai i una comunitat propis. A dia d’avui, Alterarte és un equipament cultural concebut per a desenvolupar una activitat artística, formativa i de difusió de l’art contemporani. Té el ferm compromís de col·laborar amb el benestar de les persones.

Alterarte és un projecte activador del teixit local. Incentivem i aprofitem les oportunitats d’unir-nos a xarxes d’equipaments ja existents i ens oferim com a node de connexió entre diverses persones i col·lectius.

Els beneficis de l’art

Després de tantíssims projectes realitzats, podem constatar els beneficis de treballar en l’àmbit artístic no només des de l’artteràpia, sinó des de la perspectiva d’entendre l’art com un acte creatiu i reflexiu que ens permet canviar els punts de vista, conèixer des d’altres perspectives i relacionar-nos de maneres diferents.

Objectius

  • Facilitar l’intercanvi social a través de l’art de manera que les persones usuàries desenvolupin el seu rol d’artistes, en totes les seves vessants. Des de l’aprenentatge i pràctica de noves tècniques artístiques, passant per conèixer els recursos artístics que ofereix la comunitat, fins a la realització d’exposicions.
  • Dotar a les persones vinculades a Alterarte de recursos per a millorar aspectes personals tals com l’autoestima, la seguretat o la capacitat de relacionar-se.
  • Utilitzar la pràctica artística com a canal d’inclusió comunitària i de creació d’una identitat col·lectiva.
  • Sensibilitzar a la comunitat i lluitar contra l’estigma vers els col·lectius dels que formen part els artistes.