Acte d’entrega de les ajudes de Fundació Iluro a benefici d’entitats socials de Mataró i de la comarca

Ahir vam assistir a l’acte d’entrega de les ajudes que Fundació Iluro atorga a projectes socials que treballen per millorar la qualitat de vida de col·lectius vulnerables a Mataró. Va ser a l’emblemàtica Casa Coll i Regàs.

El CFP som beneficiaris d’una d’elles destinada a donar continuïtat a projectes que es duen a terme des del programa Alterarte. Una quantitat de 4.000€ que ens ajudarà a poder tirar endavant les múltiples iniciatives que creem i a les que participem des del programa artístic i comunitari de l’entitat. Jaume Clupés, Director del CFP i Blanca Gimeno, responsable d’Alterarte, hi van representar l’entitat a fi de mostrar el nostre agraïment a tant valuós suport.

Jaume Clupés, Director del CFP, ha fet el següent escrit per mostrar un sincer agraïment a les persones vinculades a Fundació Iluro que fan possible aquestes ajudes:

      “Agrair el fet que la Fundació hagués escollit projectes nostres i que és molt important tenir en compte treballar també per la salut mental i per la salut emocional dels col·lectius vulnerables i, per tant, aquest reconeixement va directament a reforçar i empoderar el treball dels professionals d’aquest camp. També, en aquest context, m’agradaria assenyalar la importància que té l’acte d’ahir perquè visibilitzar a la ciutadania el treball de moltes institucions en el camp dels drets de les persones és rellevant. Comunicar i fer veure que a la nostra ciutat hi ha professionals i institucions molt implicades en la millora en la línia que es pretén que Mataró ara mateix sigui una ciutat acollidora.

Jo volia dir que hi ha frases i aforismes de pensadors, que ens ajuden a explicar de manera breu un sentiment sobre les propostes que volem fer. Per exemple, n’hi ha un que diu “Tot moviment, sigui quin sigui la seva causa, és creador”. Plantejo aquest tema perquè les ajudes que ens poden donar aquestes institucions, ens aporten un plus d’exigència, de compromís i de creativitat. Hem de ser capaços de millorar la nostra relació professional amb les persones que atenem i la Fundació, amb aquesta aportació que fa, també ens col·loca amb la obligació de millorar i de crear”  

 

Fins a 40.000 € a benefici de projectes amb impacte social

En aquesta novena convocatòria, 11 projectes socials han estat beneficiaris de les ajudes. La Comissió Social de la Fundació Iluro ha valorat la qualitat de la intervenció, la utilitat social, el treball en xarxa i la innovació. Així mateix, també ha tingut en compte l’experiència en el sector i l’impacte general al territori. Amb aquesta iniciativa Fundació Iluro cerca visiblitizar i dotar de recursos a les millors iniciatives socials que es duen a terme a la ciutat i a la comarca.

Tal i com va comentar Isabel Llaquet, Vicepresidenta de Fundació Iluro, estan molt satisfets de que, dels 22 projectes que s’hi ha presentat, 8 són nous. I va afegir: “Molts són sobre gent jove i salut mental perquè per la pandèmia ha estat molt dur aquest tema”. En aquest col·lectiu i àmbit treballem des del CFP i és una alegria saber que diverses entitats estan cercant com tenir més recursos per millorar l’atenció d’una problemàtica tan en auge actualment.

A banda del CFP, les entitats receptores dels ajuts han estat Fundació Fedamar, Fundació Hospital, Centre la Volta, Càritas Interparroquial, associació TEA Asperger Maresme, Fundació Junts Autisme, associació de Familiars de persones amb Alzheimer del Maresme, Associació Espai Joäo Martí i TARPRUNA Cooperativa.

 

Volem mostrar el nostre agraïment públicament a Fundació Iluro, pel seu suport constant en la nostra tasca d’atenció a persones i per ser unes companyes de camí excel·lents, especialment, per ajudar a les persones que atenem a incloure’s culturalment i desenvolupar el seu rol d’artistes.

Share this post