Ferran Gironès inaugura una exposició fotogràfica al bar El Públic de Mataró

La  col·lecció inclou una vintena d’instantànies que respiren valors quotidians i espontanis que reflecteixen el sentir de l’autor

El fotògraf mataroní Ferran Gironès Faura va presentar la seva segona exposició d’imatges al bar El Públic de Mataró, anomenada “A través de l’objectiu”, aquest passat dilluns. Gironès és usuari del Servei de Rehabilitació Comunitària del Maresme i des de fa més de quinze anys es declara  un apassionat de la fotografia. En aquesta nova mostra hem pogut veure el sentit de la espontaneïtat i la seva atracció per les situacions quotidianes a l’hora de fixar l’objectiu de la seva càmera.

Envoltat d’amics i curiosos que venien a veure l’exposició, en Ferran ens explica l’origen de la seva afició a partir del seu avi perquè “ell em va ensenyar moltes coses sobre la fotografia. Em va transmetre aquesta passió. Recordo que tenia una càmera que era com un microscopi, i treia unes imatges espectaculars. Li feia una fotografia a uns grans de sucre i es veien com un món ple de cristalls”.

Arran d’aquesta primera experiència, en Ferran va començar a seguir el seu camí en la fotografia “fent fotos per a mi mateix. Vaig començar amb una càmera analògica i anava parant-me als llocs quan veia alguna imatge que em cridava l’atenció. Ara, després de tants anys, tinc una càmera molt millor que la primera i a l’ordinador de casa hi tinc més de 2000 fotografies”. En quant a l’exposició que presenta al bar El Públic, en Ferran conclou que “hi ha una mica de tot. Retrats, paisatges urbans, natura. Amb totes aquestes instantànies reflecteixo el que sento.”

A banda de fer les seves pròpies fotografies també col·labora en les activitats que AlterArte realitza cada dijous a la Fundació Antoni Tàpies, en la que ell fa de fotògraf, deixant constància de tot el treball que s’hi fa. I encara li queda temps per participar en un club de bàsquet a mode d’esbarjo que també li provoca molta motivació.

Quan parlem amb ell sobre alguna aspiració futura, en Ferran ens explica que “m’agradaria molt fer una exposició exclusiva sobre natura, i en especial de flors. I si podés ser, m’agradaria fer-la a Barcelona, al MACBA per exemple (riu). No cal, no cal, amb un espai tranquil i acollidor com El Públic d’aquí Mataró ja està molt bé”.

L’exposició d’en Ferran Gironès estarà disponible per visitar durant tot el mes de maig.

Share this post