Alterarte exposa la mostra “Restaurem-nos” a la Fundació Hospital

La darrera acció artística del programa del CFP ha estat dedicada a la temàtica dels refugiats i també s’ha desenvolupat amb la col·laboració del Centre d’Art Ca l’Arenas del Museu de Mataró i de Creu Roja a Mataró

 

La segona exposició d’Alterarte a la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró porta el títol de “Restaurem-nos”. Ha estat el resultat d’una sèrie de reunions setmanals que han posat sobre la taula la problemàtica dels refugiats que arriben a les costes del Mediterrani. També s’ha tractat la importància del reaprofitament, la restauració i la confiança en el grup.

 

Bona part d’aquestes activitats s’han portat a terme al Centre d’Art Ca l’Arenas del Museu de Mataró. Allí els membres d’Alterarte han trobat un lloc adient per treballar amb les obres de la mostra. En motiu d’aquesta càpsula artística, el passat 5 de juliol van rebre la visita d’un grup de refugiats atesos pel programa d’asil de Creu Roja a Mataró. Van tenir temps de parlar i d’intercanviar opinions i experiències a l’entorn d’aquesta realitat.

 

La darrera acció relacionada amb la temàtica dels refugiats es va produïr a la platja de Mataró, on els artistes d’Alterarte van fer una ofrena a l’aigua en senyal de respecte i a les persones que arrisquen la seva vida al mar.

 

Totes les obres que Alterarte va crear a partir d’aquestes vivències s’ha traduït en aquesta exposició que podem veure a la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró.

Share this post