Alterarte projecta un “collage alimentari” al mercat de la Plaça de Cuba de Mataró

Aquesta acció artística és un treball conjunt del Programa Artístic per a la Integració del CFP i el grup Expressar-te de la Fundació 3 Turons de Barcelona i s’inspira en l’obra de l’artista Antoni Miralda

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Durant la segona quinzena d’aquest mes de maig ha estat exposada a la Plaça de Cuba de Mataró una obra sorgida de la col·laboració dels artistes d’Alterarte del Centre de Formació i Prevenció i del grup Expressar-te de la Fundació 3 Turons de Barcelona. La idea d’aquesta proposta artística s’inspira en l’exposició MADEINUSA de l’artista Antoni Miralda, que es pot visitar al MACBA de Barcelona, on els creadors d’aquest collage van aprendre la tècnica d’integrar conceptes gastronòmics a l’art emprada per l’autor.

En concret, el collage es basa en diferents blocs construïts a partir de productes alimentaris. L’obra vol aportar conceptes com la relació entre menjar i color i el caràcter intercultural de la gastronomia. D’aquesta manera s’ha desenvolupat un treball grupal que ha finalitzat amb la integració de totes les peces d’aquest puzle en un sol marc.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’objectiu d’Alterarte de fer visible l’obra fruit del treball realitzat dins els museus i sensibilitzar a la comunitat sobre l’estigma de la salut mental. Per tant, és una acció més d’aquestes intervencions que el programa artístic fa habitualment a diversos punts de la ciutat. En aquest cas, l’espai triat ha estat a la Plaça de Cuba de Mataró, un nucli gastronòmic de la capital del Maresme, en el que s’integra molt naturalment l’obra dels nostres companys.

Share this post