Presentem l’“ Espai refugi artístic” , l’activitat per a dones ucraïneses refugiades amb motivacions artístiques

Recentment hem iniciat un espai pensat per a donar resposta a les necessitats de compartir experiències, de promoure la salut mental i d’iniciar el procés d’inclusió comunitària de persones ucraïneses refugiades a Mataró. Concretament, de dones d’entre 19 i 48 anys amb motivacions artístiques.

L’activitat té lloc cada dimecres de 14:00h a 15:30hs a l’espai Alterarte. També programem sortides per visitar exposicions i dibuixar a l’aire lliure. Comptem amb el suport de dos voluntaris de l’associació d’Artistes Sant Lluch. Des d’aquí volem agrair-los la seva col·laboració.

La realitat que estan vivint les persones ucraïneses ens ha sacsejat. Amb ella, han arribat ciutadanes que comencen, aquí, una nova vida i el principi del seu arrelament.

Des d’Alterarte organitzem aquesta activitat artística perquè pensem que pot ajudar-les a fluir en un ambient distès. Tot fent creacions artístiques i aprenent noves tècniques oferim la possibilitat d’expressar-se i de formar un grup amb una identitat pròpia: la d’artistes.

 

Un espai on les artistes ucraïneses són les protagonistes

Amb ”Espai refugi artístic” volem incidir en la vivència personal i la mirada de cada participant. Elles en són les protagonistes.  Hi promovem la participació i també el coneixement d’equipaments i entitats locals, de manera que cada vegada estiguin més incloses.

Amb aquesta activitat també pretenem mostrar la realitat amb la que conviuen i les històries en primera persona. Una tasca que durem a terme preparant exposicions col·lectives del grup i donant a conèixer les seves vivències a la comunitat.

Desitgem que el grup continuï creixent i arribi a totes les ucraïneses que tinguin interès en formar-ne part.

Share this post