Algunes Parelles Artístiques d’Alterarte són cas d’estudi per a un Doctorat sobre la intervenció amb art comunitari

Recentment hem acabat un mes de sessions setmanals amb en Jaume, Doctorand del Programa de Cures Integrals i Serveis de Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. L’estudi que realitza, en col·laboració amb Osonament, entitat mare de Parelles Artístiques es titula “Exploració d’una intervenció art-comunitària en el procés de recuperació de persones amb diagnòstic de salut mental. Estudi de cas: Parelles Artístiques.”

La hipòtesi de la que parteix és que el projecte de creacions artístiques aporta beneficis psicològics, qualitat de vida i la sensació d’autoeficàcia creativa a les persones vinculades a recursos de salut mental que hi participen. Els seus objectius principals són explorar l’experiència de persones amb diagnòstic de salut mental en relació a la seva participació a Parelles Artístiques i examinar com la seva participació a aquest projecte es pot associar a millores a nivell psicològic.

Durant les sessions a Alterarte hem treballat temes com els reptes de futur de les persones participants relacionats amb l’art i la creació artística, expectatives, objectius i somnis. Quatre sessions que han resultat més que positives.

Un estudi que, de ben segur, mostrarà els beneficis de Parelles Artístiques. Un projecte molt especial per Alterarte.

 

 

Share this post