Participem a la Jornada de treball “Creativitat, cultura i salut mental”

Ahir la Blanca Gimeno, Responsable d’Alterarte, va assistir a la Jornada de treball “Creativitat, cultura i salut mental”, organitzada pel Pacte Nacional per la Salut Mental, el Pla Director de Salut Mental i Addiccions, el Departament de Cultura i la Fundació Congrés Català de la Salut Mental.

Va ser un espai de trobada entre entitats i organitzacions que treballen en l’àmbit de l’art i la salut mental. Vam tenir la oportunitat de conèixer altres iniciatives, compartir idees de com cooperar i, també, identificar quines necessitats tenen diferents col·lectius artístics i reflexionar sobre com donar-hi resposta.

Van inaugurar l’acte Josep Vives, Director General de Promoció Cultural i Biblioteques, Magda Casamitjana, Directora del Pacte Nacional per la Salut Mental, Joan Vegué, Director del Pla Director de Salut Mental i Addiccions i Josep Vilajoana, President de la Fundació Congrés Català de Salut Mental.

Vam poder compartir l’acte amb col·lectius en primera persona, i una gran varietat d’entitats i projectes artístics. És el cas de Susoespai, l’espai Parelles Artístiques d’Osonament, Aixec, L’Altre Festival i Apropa cultura.

Creiem fermament en l’activitat artística com a transformadora i com a canal d’inclusió comunitària i social. Així doncs, la jornada d’ahir i el treball conjunt que estem iniciant, són esperançadors. L’encarem amb moltes ganes de seguir treballant en pro dels artistes de tots els projectes i de la salut mental.

Share this post