“Arteràpia per a joves”, el nou projecte que realitzem amb el jovent que atenem

Aquest any hem ampliat les propostes que duem a terme amb el grup de joves amb l’activitat d’Arteràpia. Una novetat que ha estat possible gràcies a la donació feta per la Oficina de Suport a la Iniciativa Social del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.  Forma part de les subvencions bianuals que donen a projectes de cultura comunitària i transformació social.

Amb aquesta proposta donem un espai creatiu al grup on, a través de la pràctica artística, treballem aspectes tan fonamentals com l’expressió, l’autoestima o bé la cohesió de grup.

Les creacions es fan tan a nivell individual com grupal. La idea és que d’elles en sorgeixi obra per mostrar en exposicions. Amb tot, els joves en aquesta activitat posen en valor el seu rol d’artistes. Així prenen consciència d’altres vessants de la seva persona, també importants, com la de ser creatius i/o artistes.

 

El grup de joves dels Serveis de Rehabilitació Comunitària del CFP

El grup de joves té com a espai de referència i punt de trobada Alterarte.  És un programa que té com a objectiu principal la recuperació psicosocial de les persones ateses. Es treballa per aquesta fita a partir de la creació d’un projecte de vida des d’un marc terapèutic, combinant l’àmbit individual, familiar, social i comunitari.

Els nois i noies que en formem part són maresmencs d’entre 16 i 30 anys que conviuen amb una problemàtica de salut mental i que estan atesos per la xarxa de salut mental de la comarca.

Són un grup  que es va crear durant l’any 2022 i ja ha fet diverses accions comunitàries. Amb ells, redescobrim les capacitats dels joves d’avui, sensibilitzem a la societat sobre la realitat de persones que conviuen amb una problemàtica de salut mental i lluitem contra l’estigma.

Share this post