El Club de lectura Neret- Art Social Alterarte ja és una realitat

Avui s’inicia el Club de lectura a Alterarte, de la mà de Neret Edicions. Un espai on acostar-nos a la lectura d’autors que han utilitzat l’escriptura com a eina de resiliència en situacions de vulnerabilitat sobrevinguda. Obert a tot al públic, volem donar la oportunitat a totes aquelles persones que tinguin interès en adquirir l’hàbit de llegir i reflexionar sobre tots els nous aprenentatges i les opinions que derivin de les lectures conjuntament.

El Club de lectura entén aquesta disciplina en el sentit més ampli i inclou, a més de la paraula escrita, el llenguatge visual i l’auditiu. S’inicia amb una sessió mensual.

 

El poemari “Batete. Encontrando trozos de identidad”, protagonista de la primera trobada

A la primera sessió s’ha proposat la lectura d’aquest conegut poemari de Micaela Mahi. Descriu l’experiència de descobrir el diagnòstic d’esquizofrènia i fa un relat poètic des d’una muntanya russa emocional que té al centre la por, el desconcert, el dolor i, també, l’acceptació i la lluita per la dignitat, que suposa confrontar una vivència d’aquest calat. El llibre també inclou fotos i il·lustracions de l’autora, la narració d’un viatge a la illa de Bioko (Guinea Equatorial, colònia espanyola) per descobrir els seus ancestres i altres poemes sobre el barri del Raval i diversos espais de convivència urbana a la ciutat de Barcelona.

 

Us animem a formar part d’aquesta iniciativa que, de ben segur, serà molt enriquidora!

Share this post