“CompARTim”, l’experiència d’intercanvi d’inquietuds entre adolescents i persones que conviuen amb una problemàtica de salut mental

Una dinàmica que culmina amb una exposició que podreu visitar del 27 d’octubre al 30 de novembre a la Biblioteca Martí i Rosselló de Premià de Mar.

La pràctica ha consistit en fer parelles, formades per un/a alumne i un/a artista d’Alterarte. Cada alumne ha dibuixat les preocupacions escrites per un usuari i, cada usuari, ha il·lustrat les reflexions de l’alumne.

Hi han participat persones que atenem des del programa artístic Alterarte i estudiants dels últims cursos d’ESO de l’Escola Assís que cursen la matèria Projectes Artístics i Digitals. Una assignatura que cerca que s’impliquin en projectes artístics que els apropin a la cultura i al teixit associatiu de Premià de Mar.

 

Reflexió, empatia i l’evidència de que tots tenim inquietuds

Aquesta dinàmica ha fet que cada artista reflexioni i faci un exercici d’introspecció fent-se preguntes com: “Què em preocupa?”, “Què és el que realment m’importa?” o “Què puc fer per millorar”.

També, fer un exercici d’empatia tot llegint i il·lustrant les preocupacions de persones que pertanyen a un col·lectiu diferent.

L’objectiu de fons: evidenciar que tots tenim preocupacions i inquietuds.

Un projecte que estableix vincles entre persones que atenem i alumnes i, així, promou la inclusió comunitària.

 

 

 

Share this post