Alterarte i Llibre Actiu participen al V Congrés del Tercer Sector Social

Els dos programes del CFP van formar part de l’espai Àgora d’Experiències, on es presentaven els projectes més innovadors del sector social a Catalunya

IMG-20160616-WA0006

El V Congrés del Tercer Sector Social celebrat a Barcelona entre el 14 i el 17 de juny ha comptat amb la presència de dos projectes del Centre de Formació i Prevenció dins les 154 propostes que concorrien a la cita a nivell català. Les accions artístiques per a la integració d’Alterarte i el servei d’intercanvi de llibres de Llibre Actiu van ser protagonistes el passat dijous a l’espai Àgora d’Experiències, un lloc on posar en comú el treball dels professionals del sector mitjançant taules de diàleg.

Una jornada d’interacció entre projectes innovadors

Els nostres companys Blanca Gimeno, Héctor Roqueta i Jaume Rodon van ser els encarregats d’explicar els seus programes a diferents professionals d’arreu de Catalunya en grups de deu persones que anaven canviant de taula. Van ser dues hores en les que els responsables d’Alterarte i Llibre Actiu van poder establir lligams amb altres iniciatives i contactar amb persones que estan treballant paral·lelament amb el mateix col·lectiu però amb projectes de diferents àmbits.

IMG-20160616-WA0003

També va ser una bona oportunitat per a mostrar el material que aquests dos programes del CFP han estat generant durant la seva trajectòria. Així doncs, els assistents a la taula dels nostres companys van poder veure mostres de quadres i diverses accions artístiques d’Alterarte i consultar una petita referència del llistat de publicacions que té el servei de Llibre Actiu. També van rebre uns díptics informatius amb les dades de contacte per a possibles futures col·laboracions.

Un Congrés amb una funció de cohesió entre entitats

Els responsables d’Alterarte i Llibre Actiu van quedar molt satisfets de la seva participació al Congrés perquè ells mateixos també van aprendre altres opinions i metodologies. El Congrés, i en especial aquest espai d’Àgora d’Experiències, ha servit per a cohesionar una xarxa d’atenció a les persones mitjançant la tasca de moltes entitats amb els seus diferents programes. La cita, que suposava la seva cinquena edició, ha reunit a 1800 persones, 40 ponents i 154 propostes innovadores durant els seus quatre dies de durada.

Share this post